FotoVision.no                                                                   Alle typer fotooppdrag

 

Mitt Fotoutstyr

På denne side vil jeg vise dere hvilket utstyr jeg bruker til mine fotografiske oppgaver.

Canon EOS 5D MarkII   (under tilvenstre)

Dette er mitt nyeste kamerahus med fullformatt sensor, 21.1 megapixels oppløsning og mulighet for å ta opp film i HD oppløsning . Test og anmeldelse av kamera på linken under. http://www.the-digital-picture.com/Reviews/Canon-EOS-5D-Mark-II-DSLR-Digital-Camera-Review.aspx    

  Kamera01  Kamera02

 Canon EOS 5D  (over til højre) http://www.dpreview.com/reviews/canoneos5d/  Mitt første Canon kamera og det første digitale speilreflekskamera med fullformat sensor til en betydelig rimeligere pris enn tidligere kameraer fra både Canon og andre med tilsvarende ytelse på de fleste områder. Med dette kamera har jeg tatt bortimot 20.000 bilder, hvorav enkelte faktisk er brukbare. 12.1 megapixel. 

SONY Cybershot DSC-R1                      SONY Mavica MVC-CD500

 Kamera03   Kamera04

 Cybershot DSC-R1. Mitt andre Digitalkamera med en 24-120 mm Carl Zeiss zoomlinse av ypperste kvalitet og 10,3 megapixlers oppløsning. Ideelt som reisekamera da linsen dekker det meste av behovet.

http://www.steves-digicams.com/2005_reviews/r1.html

 Mavica CD500. Spesiel løsning av lagringsmedie. Kameraet brenner bildene direkte på en 4-tommers CD. Spesiell vario-zoom linse fra Carl Zeiss. Tar fine makrobilder (hvis man kan komme tett på. 5 Megapixlers oppløsning.

http://www.dcresource.com/reviews/sony/mvc_cd500-review/

 Optikk

Canon EF 400mm f/4,0 DO IS Supertelelinse

 

 Min nyeste telelinse fra Canon med "Multi-Layer Diffractive Optical (DO) Elements", hvilket gjør den betydelig lettere å håndtere og bære på i felten. Har innebygd automatisk billedstabilisator som virker som en drøm når man tar bilder uten stativ. Link til test og sammenligning her: http://www.the-digital-picture.com/Reviews/Canon-EF-400mm-f-4.0-DO-IS-USM-Lens-Review.aspx

 

Telelinse01

 

 Sigma 170-500mm F5-6.3 APO DG

 

 Ultra telefoto zoom fra Sigma. Ikke så lyssterk som Canons 400 mm., og man må bruke stativ og helst fjernutløser fra 250-500 mm. og spesielt med teleconverter. Håndholdt fungerer den fint på 170 mm. m. ell. uten blitz. Jeg har tatt en del gode bilder med denne linsen og den passer fint inn i arsenalet til sine formål.

http://www.dpreview.com/news/0511/05112205sigma_170-500mm.asp

Sigma Telezoom

Canon EF 16-35mm f/2.8 L II USM

 Lysterk vidvinkelzoom fra Canon, en drøm av en linse for t.eks. landskapsfotografering, interessant arkitektur "close-up", gruppeportretter og interiørbilder.

http://www.the-digital-picture.com/Reviews/Canon-EF-16-35mm-f-2.8-L-II-USM-Lens-Review.aspx

Vidvinkelzoom

 CANON EF 100 F/2,8 MACRO USM

 Dette er ett av de beste og raskeste makroobjektiver på markedet og egner sig desuten spesielt godt til portrettbilder. http://www.the-digital-picture.com/Reviews/Canon-EF-100mm-f-2.8-USM-Macro-Lens-Review.aspx

Macrolinse

Canon EF 15mm f/2.8 Fisheye Lens 

 Denne linse er anskaffet spesielt for 360 graders interaktive bilder for quicktime og flash i kombinasjon med stativ og panoramahode. Dette er en "full-frame" fisheye, og gir derfor betydelig højere oppløsning enn t.eks min Sigma 8mm. fisheye som tar helt sirkulære bilder. For å få ett fullverdig kubisk interaktivt bilde med denne linse må man ta 6 bilder rundt, 1 bilde rett opp, og 2 bilder rett ned. http://www.the-digital-picture.com/Reviews/Canon-EF-15mm-f-2.8-Fisheye-Lens-Review.aspx

15mm fisheye

Sigma 8mm f/3.5 EX DG Circular Fisheye Lens

 Denne linse bruker jeg mest til  interiør for 360 graders interaktive bilder i Quicktime- og Flashformat. Med panoramahode og stativ kan man nøyes med å  ta 4 bilder rundt, 1 opp, og 2 rett ned for ett fullverdigt kubisk panoramabilde.

http://www.ephotozine.com/article/Sigma-8mm-f35-EX-DG-Circular-Fisheye-4180

Sigma Fisheye

CANON EF 50 F/1,4

 

 Superskarpt og lysterkt objektiv i standarden 50mm. som er ett "must have" for alle fotografer. På grunn av den store lysåpningen kan man med dette objektivet bruke  store blendere, som  gir svært begrenset dybdeskarphet, evt. også med store blendere til bruk på konserter, tv-show, kirker og andre anledninger hvor man har behov for raske lukkertider men ikke kan bruke blitz.

http://www.the-digital-picture.com/reviews/Canon-EF-50mm-f-1.4-USM-Lens-Review.aspx

Canon 50mm. linse